Hej,
Jak zapewne widzieliście zdjęć nowej frakcji wypływa co i raz więcej. Jakie macie oczekiwania względem przedwiecznych. Jak myślicie jak to będzie wyglądać (wizualnie imho już wymiata, chodzi o statsy) i czy leży Wam ten klimat w świecie Dust? Mi osobiście - jak najbardziej.
Zapraszam do dyskusji!
Cthulhu - wasze opinie i czemu temu panu wystaje makaron z buzi.
Re: Ctulhu - wasze opinie i czemu temu panu wystaje makaron z buzi.
Troszkę boję się oten klimat, czy aby to nie będzie za bardzo naciągane. Podobne zdanie ma Aśka.
Jeśli chodzi o figurki to wyglądają bosko.
A statsy - tutaj nie mam żadnej wiedzy.
Mam wrażenie że ta armia ma wyprowadzić Dusta na bardzo szerokie wody, bo - jakby nie było - Ctulhu to bardzo nośny temat/klimat. I tutaj rozumiem zamysł autorów gry.
A kiedy ma być premiera tegotego?
Jeśli chodzi o figurki to wyglądają bosko.
A statsy - tutaj nie mam żadnej wiedzy.
Mam wrażenie że ta armia ma wyprowadzić Dusta na bardzo szerokie wody, bo - jakby nie było - Ctulhu to bardzo nośny temat/klimat. I tutaj rozumiem zamysł autorów gry.
A kiedy ma być premiera tegotego?
Statsów żadnych nie widziałem, ale klimat kupuję. Pasuje to Weird World War. A szczególnie do bliskiego wschodu. Parne, zatłoczone bazary. Nawoływania muezzinów w starożytnym języku. I kultyści. W końcu to w Arabii powstaje słynny Necronomikon szalonego araba.
Cthulhu pasowałby nawet w mroźnych klimatach Arktyki. Nawet się mocno zastawiałem czy nie iść w Cthulhu jako drugą armię. Ale drugą już za chwilę będę miał.
A podobno jest teoria, że niektóre frakcje się wzajemnie kontrują. Luftwaffe ma ponoć kontrować Desert Scorpions. Ciekawe kto będzie kontrował Cthulhu? Może w końcu ta frakcja będzie zjadała Żaby SSU na śniadanie
Premiera na gwiazdkę i podobno ma być od razu zestaw startowy na 100 pkt. Ale nie wiem czy to moje pobożne życzenia tylko
Cthulhu pasowałby nawet w mroźnych klimatach Arktyki. Nawet się mocno zastawiałem czy nie iść w Cthulhu jako drugą armię. Ale drugą już za chwilę będę miał.
A podobno jest teoria, że niektóre frakcje się wzajemnie kontrują. Luftwaffe ma ponoć kontrować Desert Scorpions. Ciekawe kto będzie kontrował Cthulhu? Może w końcu ta frakcja będzie zjadała Żaby SSU na śniadanie
Premiera na gwiazdkę i podobno ma być od razu zestaw startowy na 100 pkt. Ale nie wiem czy to moje pobożne życzenia tylko
Wóda, Dust i Heavy Metal
- TAK, myślałem o malowaniu AERO -
Ja odczucia mam nieco ambiwalentne, zawsze wolałem Dusta bardziej w szatkach "War" niż "Weird" i dodanie przedwiecznych bóstw, magii itp. - mimo całej fajnej bliskowschodniej otoczki, o której wspomniał Xzanu - raczej mi się nie skleja. Nie mniej jednak mity Cthulhu to faktycznie bardzo nośny temat i jeśli tylko przyciągnie nowych graczy (czytaj: ich pieniądze pozwolą ekipie z HK wydawać więcej figurek do istniejących już bloków i frakcji), to jestem na tak.
Widzę, że z Gothikiem spoglądamy na temat tak samo.
Ciekawe kto pierwszy u nas będzie miał Cthulhu
Wóda, Dust i Heavy Metal
Marek - to oczywiste
W magazynie
W magazynie
to wiadmo
ale kto pierwszy na turniej jakiś z tym pojedzie.
ale kto pierwszy na turniej jakiś z tym pojedzie.
Wóda, Dust i Heavy Metal
Mi Cthulhu zawsze bardziej kojarzyło się z circa I WŚ, ale tu może siąść z tego względu co Pietras napisał.
I jestem ciekaw jak na przedwiecznych będzie działać przeciwpancerka, bo raczej nie będą piechotą. Chociaż. Who knows? Nie obraziłbym się za 4 klasę pancerza piechoty na awatarach Cthulhu
I jestem ciekaw jak na przedwiecznych będzie działać przeciwpancerka, bo raczej nie będą piechotą. Chociaż. Who knows? Nie obraziłbym się za 4 klasę pancerza piechoty na awatarach Cthulhu
Jołki połki!