Jak sama nazwa wskazuje moja niemiecka armia jest pancerno-spadochronowa. Na razie spadochroniarzy brak, ale pancerna jest, piechoty też całkiem sporo się znajdzie

Generalnie staram się odtwarzać malowania historyczne z końca '44 roku.
Pojazdy maluje w trójkolorowy kamuflaż - dunkelgelb, olivgrun, schokaldebraun. Żeby nie było za nudno, to pojazdy z laserem mają innych schemat, pojazdy lekkie inny, niektóre jeszcze inny i tak dalej

Piechota drugiej klasy nosi portki i pokrowce na hełmy w kamuflaże spotykane pod koniec wojny. Bluzy są bez kamuflażu - mają imitować sukienne kurtki, mające chronić przed otarciami od pancerzy jakie noszą.
Ciężka piechota jest w miarę jednolita, ciężko ukryć się chodząc w pancerzu wspomaganym, więc stwierdziłem, że nie warto patyczkować się i robić na siłę jakieś kamuflaże.
Galeria w tej chwili nie zawiera wszystkich pojazdów i piechoty jaką aktualnie gram, będę tu wrzucał modele gotowe, bez WIPów.
PanzerSpahLaufer I-C Hans:
PanzerKampfLaufer II - D Lothar:
oraz pozostałe wersje - PanzerKampfLaufer II - B Ludwig i PanzerKampfLaufer II - A Luther:
Autoblinda AB-47 - przykład jak wyglądają moje jednostki pancerne wyposażone w laser - ciapki, ciapki, ciapki

Pierwszy model na którym uczyłem się washowania, brudzenia, zacieków i trochę pigmentu. Jest dość syfny, zawiara trochę błędów i dodatkowo lakier jaki na nim położyłem "popękał" tworząc kilka brzydkich miejsc. Ale jest jaki jest, nie będę go już zmieniał bo ma swój urok.
PanzerKampfLaufer IV - D JagdLuther
Następny mech to mój ulubieniec jeśli chodzi o transportery i straszny bat na piechotę

Niestety waloryzowanie go jest dość męczące ze względu na dużą ilość płaskich gołych powierzchni na które nie miałem pomysłu.
SchutzenPanzerLaufer VI -G Stummel
Mój ulubieniec jeśli chodzi o dużą niemiecką pancerkę. Uniwersalna maszyna przeciwlotnicza, przeciwpiechotna, oraz przeciw lekkim pojazdom, a w rekach dobrego pilota nawet i te cięższe ugryzie

Schwerer PanzerKampfLaufer VI-B Sturmkonig
Oraz jego wersja przeciwpancerna.
Schwerer PanzerKampfLaufer VI-A Konigsluther
Największa artyleria samobieżna po stronie Osi.
Schwerer PanzerKampfLaufer VI-E Konigslothar
Figurka dowódcy jest z zestawu transporterów Sturmluther/ Prinzluther, zaś cekaemista z kit Loth/ Leopold. Oryginalnie w pudełku z mechem są dwie figurki w mundurach tropikalnych, jedna w hełmie, druga w kapeluszu korkowym.