Blutkreutz według Balinta

Zestawy armii oraz ich propozycje.
balint
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 195
Rejestracja: 12 sty 2017, 21:40

Blutkreutz według Balinta

Postautor: balint » 12 maja 2017, 15:18

Hejo,

Też myślę o Blutkreutz na 125 punktów i równolegle do pomysłu Xaosa prezentuje swój :)

Na początek, 25% składu armii może być blokowe, co dla 125 pkt. daje wartość 31,25 pkt.

Więc:
1. Wotan - 21 pkt (w ramach % blokowego)
2. Snow Lynx - 17
3. Sigrid - 7
4. Marcus - 7
5. Gorilla Squad - 8
6. Gorilla Squad - 8
7. Gorilla Pionier - 8
8. Gorilla Pionier - 8
9. Zombie Grenadier Squad - 9
10. Zombie Grenadier Squad - 9
11. Zombie Grenadier Squad - 9
12. Prinzluther - 10 (w ramach % blokowego)
13. Desert Fox -10 (w ramach bonusu frakcyjnego)
14. Angela - 4

Od razu wyjaśnię dlaczego Prinzluther + Desert Fox.
Samochodzik wydaje się być skuteczny przeciwlotniczo, rzuca 6 do 8 kośćmi do samolotu.
A Desert Fox? Poza zombiakami może zreaktywować dowolną jednostkę, np. Prinzluthera i to raczej bez problemu. Może również doładować gorylich pionierów.

Jakieś uwagi?
Będę wdzięczny.

Seneszal
Untertoten
Posty: 145
Rejestracja: 15 mar 2016, 08:27

Re: Blutkreutz według Balinta

Postautor: Seneszal » 12 maja 2017, 16:29

Po pierwsze, bardzo się cieszę, że Blutkreuz będzie reprezentowany na mistrzostwach. Brawo!

balint pisze:Hejo,
Poza zombiakami może zreaktywować dowolną jednostkę, np. Prinzluthera i to raczej bez problemu. Może również doładować gorylich pionierów.


Nie jestem pewny, czy bohater może reaktywować pojazd, w którym siedzi. Jakieś to dziwne ;)
Nie jestem pewny, czy ludzki bohater może reaktywować goryle. W plutonie małp, jest nawet specjalna umiejętność do tego.

balint
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 195
Rejestracja: 12 sty 2017, 21:40

Re: Blutkreutz według Balinta

Postautor: balint » 12 maja 2017, 16:39

Co do pojazdu to nie mam pewności. Ale dlaczego nie miałby podnieść małp?
Patrz zombie: reguły jasno określają brak możliwości ich reaktywacji. Przy gorylach tego zapisu nie ma. A co nie jest zakazane, to jest dozwolone.

Marek L.
Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 733
Rejestracja: 24 lut 2016, 17:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Blutkreutz według Balinta

Postautor: Marek L. » 12 maja 2017, 17:12

Dokładnie, nie ma żadnych ograniczeń na ten temat.
Dust or Bust!

balint
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 195
Rejestracja: 12 sty 2017, 21:40

Re: Blutkreutz według Balinta

Postautor: balint » 12 maja 2017, 17:21

A Prinzluthera można reaktywować jak się jest pasażerem, ale nie pilotem?

JaQbek
Awatar użytkownika
Marine
Posty: 350
Rejestracja: 28 lut 2016, 21:22

Re: Blutkreutz według Balinta

Postautor: JaQbek » 12 maja 2017, 17:46

Nie.
Bro, do you even blitz ?

balint
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 195
Rejestracja: 12 sty 2017, 21:40

Re: Blutkreutz według Balinta

Postautor: balint » 12 maja 2017, 21:39

JaQbek pisze:Nie.


Hmmmm.... a podpowiesz gdzie jest tak napisane? Bo nie widzę w instrukcji, ale nie jestem mocny z FAQ

JaQbek
Awatar użytkownika
Marine
Posty: 350
Rejestracja: 28 lut 2016, 21:22

Re: Blutkreutz według Balinta

Postautor: JaQbek » 12 maja 2017, 23:15

Strona 22.
Akapit trzeci.
Ostatnie zdanie.
Bro, do you even blitz ?

balint
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 195
Rejestracja: 12 sty 2017, 21:40

Re: Blutkreutz według Balinta

Postautor: balint » 12 maja 2017, 23:26

A no właśnie - dzięki :)

Panda
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 204
Rejestracja: 27 sie 2016, 10:35

Re: Blutkreutz według Balinta

Postautor: Panda » 16 maja 2017, 13:41

JaQbek pisze:Strona 22.
Akapit trzeci.
Ostatnie zdanie.


mistrz :)
Jołki połki! :twisted:


Wróć do „Armie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość