Pytania nooba

Pytania oraz dyskusja na temat Tactics i jego zasad.
Uther
Awatar użytkownika
Untertoten
Posty: 40
Rejestracja: 27 lis 2018, 00:27
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pytania nooba

Postautor: Uther » 01 lis 2019, 13:11

Racja! Też myślałem że chodzi ci o podmiankę na Captured Vehicle.
O tej zasadzie z najemnikami przyznaje że zupełnie zapomniałem bo nigdy nie widziałem żeby ktoś jej używał :P

Graber
Untertoten
Posty: 51
Rejestracja: 26 sty 2019, 09:25
Lokalizacja: Katowice

Re: Pytania nooba

Postautor: Graber » 02 lis 2019, 23:17

O dzięki wielkie szczególnie MirAss :mrgreen: :twisted:

Graber
Untertoten
Posty: 51
Rejestracja: 26 sty 2019, 09:25
Lokalizacja: Katowice

Re: Pytania nooba

Postautor: Graber » 20 lis 2019, 18:13

A podmianka Wreckera na Demolishera w plutonie Tanya. Wszystko się zgadza z pancerzem i raczej ta sama zasada z pdr.41 dotyczy też bloku najemniczek. Jakie wasze zdanie ? ;)

Marek L.
Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 1154
Rejestracja: 24 lut 2016, 17:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Pytania nooba

Postautor: Marek L. » 20 lis 2019, 23:37

Pluton wymienia konkretny pojazd. Nie można podmieniać wedle własnej opinii niestety :P
Dust or Bust!

Graber
Untertoten
Posty: 51
Rejestracja: 26 sty 2019, 09:25
Lokalizacja: Katowice

Re: Pytania nooba

Postautor: Graber » 21 lis 2019, 13:43

Trochę się pogubiłem. :roll:
Czyli w plutonie np. Diversa podmianka Busmastera na Demolishera jest możliwa ? Według tego co napisał MirAss.
MirAss pisze:Możesz podmienić 1 oddział/pojazd na najemniczki (instrukcja strona 41: Using mercenaries in platoons). Trzeba tylko pamiętać, żeby klasa pancerza najemniczek nie była niższa od oryginału.

A w plutonach Najemniczek już nie ?
Czy jest to całkowicie zabronione ?

Marek L.
Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 1154
Rejestracja: 24 lut 2016, 17:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Pytania nooba

Postautor: Marek L. » 21 lis 2019, 15:51

A przepraszam. Jednak racja. To po prostu wogole nie używana u nas zasada :mrgreen:
Dust or Bust!

Graber
Untertoten
Posty: 51
Rejestracja: 26 sty 2019, 09:25
Lokalizacja: Katowice

Re: Pytania nooba

Postautor: Graber » 21 lis 2019, 18:10

ODKRYŁEM NOWĄ ZASADĘ :twisted: :lol:
Nieużywana ale jak ważna :D
Czyli w obu przypadkach wszystko się zgadza ?

Uther
Awatar użytkownika
Untertoten
Posty: 40
Rejestracja: 27 lis 2018, 00:27
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pytania nooba

Postautor: Uther » 23 lis 2019, 23:56

Wszystko się zgadza :) Ów najemniczy model zwykle nie bedzie czerpał korzyści z samego plutonu (ze wzgledu na bardzo dokładne opisy kto dostaje danego buffa) ale moze to fajnie namieszac bo czasem bedziesz w stanie znacząco obniżyć koszt wybranego plutonu i urozmaicić rozpiske o coś nietypowego.
Nawet apka bierze to pod uwagę i da sie dodac najemnikow w plutonach.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2019, 23:08 przez Uther, łącznie zmieniany 1 raz.

Graber
Untertoten
Posty: 51
Rejestracja: 26 sty 2019, 09:25
Lokalizacja: Katowice

Re: Pytania nooba

Postautor: Graber » 24 lis 2019, 18:33

Dokładnie o to chodziło :D namieszać i trochę zaoszczędzić :lol:
Wcześniej myślałem, że to błąd apki.
Pewnie nie tylko ja :P


Wróć do „Zasady i dyskusja ogólna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości