1. Angela posiada umiejętność Sniper i Killing Spree. Jak to dokładnie działa? Snajper przed atakiem wybiera cel. Czy dodatkowe trafienia z Killing Spree trafiają z ten sam cel (silniejszy atak pozwalający załatwiać bohaterów i przebić Damage Resilient), czy każde dodatkowe trafienie mogę przypisać do innego celu, jakbym posiadał snajperski karabin maszynowy

2. Bohater z Charge (darmowa walka wręcz po marszu) dołączony jest do oddziału bez tej umiejętności. Po ruchu, w wyniku udanej reakcji snajperów przeciwnika, bohater ginie. Jeżeli dobrze rozumiem, to skoro straciłem szarżę, to nie mogę już wykonać walki wręcz i kończę aktywację po marszu? Podobnie będzie z utratą Move and Fire - strzał przepadnie?
3. W jakiej kolejności przydzielać obrażenia z walki wręcz, w której atakował bohater z Assassin (może wybrać komu przypisać trafienia) i oddział bez tej umiejętności? Najpierw atakujący za Assasina, potem obrońca za pozostałe, czy może odwrotnie?
4. Mindless daje Immune to Suppression - czy po ataku dostaję żeton Under Fire/Suppressed, ale przy aktywacji je ignoruję, czy może w ogóle nie dostaję żetonów (ma to znaczenie, gdy oddział Mindless zginie, a był dołączony do niego bohater).
5. Z Move and Fire można korzystać na dwa sposoby:
a) przed/po marszu dostajemy darmowy strzał bronią zasięgową - tu jest wszystko jasne,
b) przed/po mierzonym ataku bronią zasięgową dostajemy darmowy ruch - czy tu atak musi być wykonany tylko bronią zasięgową, czy może być połączony z walką wręcz?