Faq i Errata

Pytania oraz dyskusja na temat Tactics i jego zasad.
Marek L.
Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 834
Rejestracja: 24 lut 2016, 17:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Faq i Errata

Postautor: Marek L. » 20 paź 2017, 09:08

Zapraszam do pozostawania zawsze na bieżąco z nową wersją FAQ. Wersja 20.10.2017
http://warfactory.pl/wp-content/uploads ... _72DPI.pdf
Dust or Bust!

Xzanu
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 272
Rejestracja: 05 sty 2017, 18:49
Kontaktowanie:

Re: Faq i Errata

Postautor: Xzanu » 20 paź 2017, 09:30

Reactive Fire - czyli w przypadku trzeciej akcji, np Bloody Barona, Jeśli Marszuję i Atakuję, i pierwszy Ruch wykonuję poza zasięgiem reakcji przeciwnika (przy ruchu Bloody Blitza to nie wyczyn) to przeciwnik w drugiej fazie ruchu nie ma już możliwości reakcji. Tak?
Wóda, Dust i Heavy Metal

Marek L.
Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 834
Rejestracja: 24 lut 2016, 17:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Faq i Errata

Postautor: Marek L. » 20 paź 2017, 10:23

Zgadza się
Dust or Bust!

Xzanu
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 272
Rejestracja: 05 sty 2017, 18:49
Kontaktowanie:

Re: Faq i Errata

Postautor: Xzanu » 20 paź 2017, 10:36

fajnie. potencjalnie OP, ale poza Bloody Baronem i Red Ace to nikt chyba nie daje 3 akcji samolotom. A i Red Star jako helikopter takiego ruchu nie ma, więc sensowne to jest tylko z Luftwaffe.
Wóda, Dust i Heavy Metal

Marek L.
Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 834
Rejestracja: 24 lut 2016, 17:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Faq i Errata

Postautor: Marek L. » 20 paź 2017, 11:12

Głównie to boost dla walczących wręcz oddziałów z szarżą - Rysia,Małp, Zombie.
Poniekąd robi to też niestety dobrze dość już mocnym kombosom z 3 akcjami na herosach typu Diver.
Dust or Bust!

Xzanu
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 272
Rejestracja: 05 sty 2017, 18:49
Kontaktowanie:

Re: Faq i Errata

Postautor: Xzanu » 20 paź 2017, 12:28

Przy piechocie to trzeba się zwykle mocno napocić by zrobić pierwszy ruch z dala od reakcji przeciwnika. I jeszcze mieć miejsce na dojazd. A samolocik robi tylko fru, fru a potem pew, pew.
Wóda, Dust i Heavy Metal

MirAss
Awatar użytkownika
Untertoten
Posty: 7
Rejestracja: 15 kwie 2016, 00:09

Re: Faq i Errata

Postautor: MirAss » 26 paź 2017, 19:46

Mam pytanie o Support Weapon, a dokładnie o niemiecki Heavy Grenadier Anti-Tank Squad (znany również jako Tommy Cookers). W FAQ jest zasada, że tracąc figurkę tracę też broń (Every time the Unit looses one miniature, it looses one appropriate Weapon), a tu są 3 figurki i 2 bronie (dwóch trzyma działo, jeden ma karabin). Czyli przy pierwszym trafieniu tracę albo gościa z karabinem i karabin albo:
a) jednego kolesia od działa i to działo też,
b) jednego kolesia od działa, ale bez straty broni (dalej będę mógł używać tylko jednej broni, bo działo wymaga 2 operatorów).
Czy opcja b) jest słuszna?
I have a million ideas. They all point to certain death.

Xzanu
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 272
Rejestracja: 05 sty 2017, 18:49
Kontaktowanie:

Re: Faq i Errata

Postautor: Xzanu » 27 paź 2017, 09:20

B jest słuszne. ale do obsługi głównego działa wystarczy nawet jeden koleś.
Wóda, Dust i Heavy Metal

Gothik
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 268
Rejestracja: 01 mar 2016, 11:47

Re: Faq i Errata

Postautor: Gothik » 27 paź 2017, 12:44

HERO OFFICER
A Hero with the Officer Skill can only use three types of Radios:
- one from a Command Squad he has Joined.
- one from the Vehicle he’s Piloting or he’s Passenger in.
- his own if he is Soldier Armor 3 or 4 (the Radio is built in).

Koniec budżetowych zespołów oficerskich w stylu Bazooka Joe albo Tina plus Obserwatorzy Artyleryjscy...

Xzanu
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 272
Rejestracja: 05 sty 2017, 18:49
Kontaktowanie:

Re: Faq i Errata

Postautor: Xzanu » 27 paź 2017, 13:24

bo ktoś musi w końcu brać te wozy dowodzenia.
Wóda, Dust i Heavy Metal


Wróć do „Zasady i dyskusja ogólna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość