Koshka a reactive fire

Pytania oraz dyskusja na temat Tactics i jego zasad.
balint
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 251
Rejestracja: 12 sty 2017, 21:40

Koshka a reactive fire

Postautor: balint » 27 lip 2017, 18:24

Chciałbym się spytać, bo zaczęło mi się kiełbasić: jak działa Koshka z reactive fire?

1. rzucam dwiema kośćmi na reactive i jak wypadnie mi jeden sukces to dorzucam czy będzie miała dwie kości? (najbardziej prawdopodobne)
2. czy jak nie wyjdzie żaden sukces, to mogę rzucać na trzecią akcję i odpowiedzieć ogniem?
3. czy najpierw określam czy będzie miała trzecią akcje i rzucam na rective fire? (to wydaje mi się najmniej prawdopodobne)

Z góry dzięki za info.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2017, 18:42 przez balint, łącznie zmieniany 1 raz.

K-man
Awatar użytkownika
Marine
Posty: 418
Rejestracja: 29 lut 2016, 15:05

Re: Koshka a reactive fire

Postautor: K-man » 27 lip 2017, 18:39

Moim zdaniem 1

Filip
Untertoten
Posty: 8
Rejestracja: 21 cze 2017, 15:21

Re: Koshka a reactive fire

Postautor: Filip » 27 lip 2017, 22:28

Dotychczas grałem jak w "1" i to wydaje mi sie najbardziej prawdopodobne

Najemnik_001
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 210
Rejestracja: 28 lut 2016, 21:21

Re: Koshka a reactive fire

Postautor: Najemnik_001 » 27 lip 2017, 22:32

Rzucasz normalnego reaktiwa i jak Ci wyjdzie co najmniej 1 akcja to rzucasz na trzecią na normalnych zasadach Ace pilot. Ale pamiętaj że jak wyrzucisz 2 akcje to potem 3 akcja z Ace pilot umożliwia Ci tylko obrócenie się w stronę przeciwnika jeżeli broń nie jest w arc of fire (2 strzałów nie możesz zrobić)
Jak piechota to najcięższa :D

balint
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 251
Rejestracja: 12 sty 2017, 21:40

Re: Koshka a reactive fire

Postautor: balint » 27 lip 2017, 22:45

Dzięki za potwierdzenie, widzę, że jesteśmy zgodni :)

Marek L.
Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 834
Rejestracja: 24 lut 2016, 17:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Koshka a reactive fire

Postautor: Marek L. » 28 lip 2017, 20:20

Tak jak Panowie napisali. Najpierw Reactive normalnie a jak się uda to rzut na 3 akcję.
Dust or Bust!


Wróć do „Zasady i dyskusja ogólna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość