Rolf

Pytania oraz dyskusja na temat Tactics i jego zasad.
JaQbek
Awatar użytkownika
Marine
Posty: 386
Rejestracja: 28 lut 2016, 21:22

Re: Rolf

Postautor: JaQbek » 21 lis 2016, 01:23

Więc tak :P
Airborne nie jest dzielone i zostało to wyjaśnione w zasadach turniejowych. Dodatkowo zapewne będzie takie sprostowanie też w najnowszej kampanii Kondor.

Druga sprawa jak działa 3 akcja Rolfa z Airborne'm. Najpierw klasycznie - kładziemy oddział w dowolnym miejscu na planszy. Następnie sprawdzamy czy udało się bezpiecznie desantować (frakcja + celownik) lub nie (tarcza). Niezależnie od wyniku rzucamy na trzecią Akcję Rolfa (frakcja + celownik). I teraz tak. Jeśli jeden z rzutów nie wszedł nam (tarcza) to jednostka ma tylko jedną akcję do wykorzystania. Jeśli oba rzuty weszły to ma 2 akcje, które może wykorzystać dowolnie (atak mierzony, atak + ruch, akcje specjalne).
Bro, do you even blitz ?

Gothik
Awatar użytkownika
Ochotnik
Posty: 272
Rejestracja: 01 mar 2016, 11:47

Re: Rolf

Postautor: Gothik » 22 lis 2016, 08:02

Tak jak w Belgii, lądując przed Guai-Lo i jego pancernymi sardynkami, hue hue hue... :)

Marek L.
Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 893
Rejestracja: 24 lut 2016, 17:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Rolf

Postautor: Marek L. » 22 lis 2016, 20:02

Zapomniałeś o wersji trzeciej - wyrzucają 2 razy tarcze i do końca tury ćwiczą skoki przez płotki pod ogniem wroga jak w trakcie desantu na Kretę :D
Dust or Bust!

JaQbek
Awatar użytkownika
Marine
Posty: 386
Rejestracja: 28 lut 2016, 21:22

Re: Rolf

Postautor: JaQbek » 23 lis 2016, 12:48

Chyba pokazową sekcję zwłok przy akompaniamencie karabinów maszynowych w ramach pokazów Światło i Dźwięk :P
Bro, do you even blitz ?


Wróć do „Zasady i dyskusja ogólna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość