po mojemu to z dymem powinno być tak ze artyleria nie możne strzelać na pole z dymem, ale może strzelać na pole przed dymem i tym samym ranić jednostki w pierwszym rzędzie dymu.
druga sprawa to czy jednostka która posiada 3 akcje, może wysiąść z pojazdu, strzelić i wsiąść do pojazdu z powrotem??? wydaje mi sie ze nie bo 2x robi ruch, no ale
Pytania nooba
Re: Pytania nooba
To co kto by chciał a co jest w zasadach to 2 różne rzeczy
Z resztą wtedy dym byłby stanowczo za mocny już..
To co opisujesz to 2 różne ruchy - nie do wykonania z tego powodu.

To co opisujesz to 2 różne ruchy - nie do wykonania z tego powodu.
Dust or Bust!
Re: Pytania nooba
Czy można jakoś naładować broń typu Rocket Pod/Heavy Bomb w heli/samolotach ?
Re: Pytania nooba
No też szukałem
i .... lipa 


Re: Pytania nooba
Apka pokazuje że można zamienić mechy z danego plutonu blokowego/frakcyjnego na mechy najemnicze. NIC o tym nie widziałem w FAQ
Pytanie można czy nie ?


Pytanie można czy nie ?

Re: Pytania nooba
Imho nie możesz
Po pierwsze apka ma masę powracających błędów więc w kwestiach zasadowych nie warto się nią sugerować
Po drugie na przykładzie plutonu PT-47 gdzie wcześniej mogły być tylko blokowe PT a potem specjalnie dodano opcję użycia tego na PT Spetsnazowych czy PT PLA zakładam, że mechy w plutonie muszą się wywodzić z danej konkretnej frakcji na którą oryginalnie pozwala pluton.
Jeśli mówimy o ciekawych zastosowaniach Captured Vehicles to Ozz potwierdzał jakiśczas temu, że umożliwiają one wzięcie pojazdu normalnie dostępnego w innej niż nasza frakcji. Np mając armię Red Guardu mogę wziąć najemiczą Natashę TSH (normalnie dostępną tylko w Spetsnazie) bez łamania bonusu frakcyjnego.
Trzeba jednak pamiętać że wersje najemnicze mają inne koszty punktowe itp.
Po pierwsze apka ma masę powracających błędów więc w kwestiach zasadowych nie warto się nią sugerować
Po drugie na przykładzie plutonu PT-47 gdzie wcześniej mogły być tylko blokowe PT a potem specjalnie dodano opcję użycia tego na PT Spetsnazowych czy PT PLA zakładam, że mechy w plutonie muszą się wywodzić z danej konkretnej frakcji na którą oryginalnie pozwala pluton.
Jeśli mówimy o ciekawych zastosowaniach Captured Vehicles to Ozz potwierdzał jakiśczas temu, że umożliwiają one wzięcie pojazdu normalnie dostępnego w innej niż nasza frakcji. Np mając armię Red Guardu mogę wziąć najemiczą Natashę TSH (normalnie dostępną tylko w Spetsnazie) bez łamania bonusu frakcyjnego.
Trzeba jednak pamiętać że wersje najemnicze mają inne koszty punktowe itp.
Re: Pytania nooba
Nie tyle najemnicze co Captured Vechicles. Lista takich pojazdów jest w podręczniku. Należy jednak pamiętać o dodatkowym koszcie 2AP aby ich użyć.
Bro, do you even blitz ?
Re: Pytania nooba
Możesz podmienić 1 oddział/pojazd na najemniczki (instrukcja strona 41: Using mercenaries in platoons). Trzeba tylko pamiętać, żeby klasa pancerza najemniczek nie była niższa od oryginału.
I have a million ideas. They all point to certain death.
Re: Pytania nooba
Racja. Pomerdało mi się budowanie plutonu z niezależną od tego listą Captured Vechicles.
Bro, do you even blitz ?
Wróć do „Zasady i dyskusja ogólna”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości