Pytania Noob'a :)
Re: Pytania Noob'a :)
A gdzie są zasady v3? I co się zmienia?
Primary: FoW: Germany ● Team Yankee: Canada ● Warmachine: Crucible Guard
Secondary: FoVietnam: PAVN ● DUST 1947: Axis ● SAGA: Anglo-Danish
Occasionally: Black Powder: British ● Blood Bowl ● Dark Age: Dragyri Ice Caste
Jak masz Wotana to szkoda punktów na Ludwig'a.
Chodzi o zasady 1947 czyli "pełną" wersję zasad z zestawu startowego.A gdzie są zasady v3? I co się zmienia?
Co do punktów to obecnie gra się zwykle turniejowo po 100 punktów strona.
Grać można oczywiście i od 1/4 tego, a 1.10.16 w Warszawie będzie turniej dla "świeższych" graczy na 75 punktów.
Co do kombosów grenadierami niemieckimi osobiście wolę Manfreda i Ghostów od Stefana i Sturmpioniere ale to kwestia uniwersalności.
Co do Wotanów i Ludwigów moim faworytem jest Jagdwotan

Dust or Bust!
A czemu?Co do Wotanów i Ludwigów moim faworytem jest Jagdwotan
Primary: FoW: Germany ● Team Yankee: Canada ● Warmachine: Crucible Guard
Bo ma najlepszą statystykę ilość/kości obrażenia/koszt jednostki w punktach 

Dust or Bust!
Mam takie małe pytanie.
Sytuacja : Najemniczki podchodzą do moich Hammers i strzelają z granatnika. Moje chłopaki maja prawo reakcji jeśli nie byli aktywowani ?? jeśli tak to czy mogą odpowiedzieć walką wręcz ??
Sytuacja : Najemniczki podchodzą do moich Hammers i strzelają z granatnika. Moje chłopaki maja prawo reakcji jeśli nie byli aktywowani ?? jeśli tak to czy mogą odpowiedzieć walką wręcz ??
Niestety, dowolny oddział inny by zareagował - ale panowie tylko biją wręcz więc dupa zbita 

Dust or Bust!
Witam,
nie wiedziałem gdzie zadać pytania więc pytam tu.
1) Parę lat temu kupiłem trochę modeli aliantów między innymi: The Gunners, BBQ Squad, lekki mech blackhawk, wildfire/honey, zestaw herosów, herosa kucharza, babeczkę z wyrzutnią rakiet z kampanii, red devils, i Hammersów z herosem do nich. Czy z te modele są legalne w nowej edycji. I czy jestem w stanie złożyć z nich legalną rozpiskę.
2) Wiem że kiedyś były dwa rodzaje zasad na planszach i na stole jak w innych bitewniakach. Na które zasady się teraz gra.
3) Czy zasady dust 3.0 starter rules to pełne zasady czy jest do kupienia gdzieś księga rozszerzona ?
Na razie tyle pytań, ale podejrzewam że za chwile będzie więcej
nie wiedziałem gdzie zadać pytania więc pytam tu.
1) Parę lat temu kupiłem trochę modeli aliantów między innymi: The Gunners, BBQ Squad, lekki mech blackhawk, wildfire/honey, zestaw herosów, herosa kucharza, babeczkę z wyrzutnią rakiet z kampanii, red devils, i Hammersów z herosem do nich. Czy z te modele są legalne w nowej edycji. I czy jestem w stanie złożyć z nich legalną rozpiskę.
2) Wiem że kiedyś były dwa rodzaje zasad na planszach i na stole jak w innych bitewniakach. Na które zasady się teraz gra.
3) Czy zasady dust 3.0 starter rules to pełne zasady czy jest do kupienia gdzieś księga rozszerzona ?
Na razie tyle pytań, ale podejrzewam że za chwile będzie więcej

1) Wszystkie wydane do tej pory jednostki są legalne i mają swoje najnowsze karty. Obecnie jest to v.3.0
2) Teraz jest Dust 1947 (dawny Tactics) oraz Gridless (dawny Battlefield)
3) Podręcznik z pełnymi zasadami jest do pobrania w archiwum google na profilu Gothika

2) Teraz jest Dust 1947 (dawny Tactics) oraz Gridless (dawny Battlefield)
3) Podręcznik z pełnymi zasadami jest do pobrania w archiwum google na profilu Gothika

Bro, do you even blitz ?
Wróć do „Zasady i dyskusja ogólna”