Faq i Errata
Re: Faq i Errata
Dzieki Xzanu, faktycznie wystarczy jeden 

I have a million ideas. They all point to certain death.
atak miotaczem ognia, zasięg 2
Czy to oznacza, że jeśli stoję obok wrogiego mecha a za nim stoi oddział piechoty, to mimo zasięgu 2 na miotaczu np Luft Heinricha nie mogę trafić piechoty, bo blokuje mi LoS mech?The Attacking Unit must have Line of Sight to all squares if attacking more than one:
flames do not continue beyond squares that block LoS.
Wóda, Dust i Heavy Metal
- TAK, myślałem o malowaniu AERO -
Piechota nie blokuje LoS 
Ale mech tak, stąd też mech na pierwszym polu ogranicza pole działania miotacza.

Ale mech tak, stąd też mech na pierwszym polu ogranicza pole działania miotacza.
no mieliśmy, ale liczyłem, że ludzie zaczną płakać i zmienisz zdanie 
o dobra, to jeszcze jedno pytanie. Samolot wdg tego FAQ nie może inicjować walki wręcz improwizowanej. No to jest logiczne. Ale czy jak ktoś go lutuje w walce wręcz, np Harambe to może mu oddać?
Wydaje mi się, że tak.
I Improved Evade Save i Evade Save działa przeciw walce wręcz, prawda?

o dobra, to jeszcze jedno pytanie. Samolot wdg tego FAQ nie może inicjować walki wręcz improwizowanej. No to jest logiczne. Ale czy jak ktoś go lutuje w walce wręcz, np Harambe to może mu oddać?
Wydaje mi się, że tak.
I Improved Evade Save i Evade Save działa przeciw walce wręcz, prawda?
Wóda, Dust i Heavy Metal
Hmmm.... jeśli porównać lotnicze save do osłony naziemnej to nie... ale to ciekawe pytanie.
Ale wówczas samolot może oddać...
Ale wówczas samolot może oddać...

Marek zdaje się kiedyś wspominał, że obrona samolotu działa w przypadku CC. Bo to nie jest Cover Save.
Wóda, Dust i Heavy Metal
Z tego co pamiętam evade saves działają na walkę wręcz. I samolot nie oddaje 

Dust or Bust!
Wróć do „Zasady i dyskusja ogólna”