Nowy pluton mi się śni, taki dla Wermachtu.
Ja wiem, Wermacht to przeszłość i Olivier o nim pewnie zapomniał, ale może by coś takiego mu podsunąć...
Pluton desantowy dla ciężkich grenadierów.
W składzie musi być Stummel + Sturmprinz +/lub Prinzulther.
Ciężcy grenadierzy otrzymują możliwość wyjścia z pojazdów po ruchu maszyn.
Pomysł zainspirowany nadzieją na przywrócenie "słoneczek" do łask.
Nowy pluton mi się śni...
Re: Nowy pluton mi się śni...
Hmm nie sądzisz że trochę za podobny do tego w którym zwylki grenadierzy jadą na tych pojazdach do walki?
Mi się marzą plutony dla 3 klasy pancerza Axis i Allies obniżające koszty jednsotek znajdujących się w plutonie o 2-3 punkty
Mi się marzą plutony dla 3 klasy pancerza Axis i Allies obniżające koszty jednsotek znajdujących się w plutonie o 2-3 punkty

Dust or Bust!
a mi zniesienie minusa w Plutonie Axis Zombie Swarm
to sobie przy okazji świąt pożyczyliśmy
to sobie przy okazji świąt pożyczyliśmy

Napiszę więcej: ten pomysł to jest zainspirowany tymże właśnie plutonem. Przy czym pierwowzór jest NDAKowy, ten jest wermachtowy. No i chodzi o inną zdolność: zamiast wzmocnienia walki wręcz opcja desantu po ruchu mechów. Takie "quick delivery" dla powolnej piechoty.Hmm nie sądzisz że trochę za podobny do tego w którym zwylki grenadierzy jadą na tych pojazdach do walki?
Ogólnie to nie wiem czy nie byłby to jednak troszkę za mocny bonus "z niczego".
Mógłby przewyższyć mocarnością nawet słynny zwiad NDAK
Mógłby przewyższyć mocarnością nawet słynny zwiad NDAK

Dust or Bust!
Niekoniecznie - możliwość desantu ograniczona byłaby do ciężkich grenadierów, którzy poza Desert Sun są sami w sobie kosztowni.
I wystawiając dwa takie mechy (nie wspominając już o trzech) i wypełniając je ciężką piechotą koszt armii może być wysoki. A to zapobiegnie przegięciom.
I wystawiając dwa takie mechy (nie wspominając już o trzech) i wypełniając je ciężką piechotą koszt armii może być wysoki. A to zapobiegnie przegięciom.
Wróć do „Zasady i dyskusja ogólna”