Hej i ho. Na łamach tego tematu będą się pojawiać moje kochane Hambuksy. A przy okazji też oddziały wsparcia w postaci najemniczek (bo mom). Na dzisiaj Hammersi i Rihno. A co następne? Nie wiem. Może kolejni Hammersi? Co by nie powiedzieć mieli trochę inaczej wyglądać. W sensie mieli mieć bardziej widoczny kamuflaż. Niestety odcienie zieleni czyli ten z podkładu i Army Green od AP to kiepskie połączenie. Kiedy jeszcze na to poszedł wash... już całkowicie zniknęło. Ale coś tam widać. Zastanawiam się czy następnym razem nie zrobić na początku wash a dopiero później kłaść Army Green. Ewentualnie... ale to już przetestuję na Wildfire połączę z brązowym. Efektu już niedługo (najpierw muszę przygotować pracę na FKB)
Dzięki dzięki.
Co do silników to pomysł zapożyczony z wh40k i malowanie jump packów http://chestofcolors.com/how-to-paint-o ... jump-pack/
A teraz pytanie do Was szacownej gawiedzi. Czy da się odłączyć mecha od podstawki? Bo może i trochę łatwiej niż panach wyżej ale nie mogę się na niej po wyżywać artystycznie
Da się. Trzeba zdjąć czarne wieczko ze spodu (podważając nożem na przykład) będzie widać wtedy gdzie wchodzą bolty w odlew podstawki. Od dołu wybić bolty, od góry podważać czymś płaskim - w końcu wyjdzie.